Subiectul III

Vrei să scrii un eseu corect la ultimul subiect de la Bacul la română, pentru a lua o notă cât mai mare la examen? Accesează textele din categoria Subiectul III și parcurge eseurile realizate de profesorii noștri de limba și literatura română. Fiecare material reprezintă rezolvarea corectă a unei cerințe dintre cele pe care este posibil să le primești la examen anul acesta. În plus, profesorii au acordat o atenție sporită baremului de la Bac și au bifat fiecare reper întâlnit în enunț.

Iar dacă accesezi pagina Autori români, vei găsi o listă cu cei mai importanți autori, date despre viața acestora, dar și care dintre operele lor au fost incluse în programa pentru examenul de Bacalaureat.

Subiectul III Bac Română - Structura eseului

Structura eseurilor pentru Bacalaureat este următoarea: introducere; cuprins; concluzie/încheiere.

Dacă eseul realizat de tine va respecta această structură, va fi alcătuit din paragrafe de dimensiuni medii și va conține informațiile cerute de reperele din enunț, nota obținută de tine va fi cea dorită. Este important să reții faptul că introducerea eseului trebuie să aibă propriul paragraf, marcat de un alineat, la fel ca și concluzia textului tău!

Subiectul III Bac Română - Model de eseu

Echipa Liceunet.ro a studiat cu atenție cerințele întâlnite de elevi la Bacalaureat în anii trecuți și a făcut o listă cu cele mai populare enunțuri de la examen. În această categorie vei întâlni exemple de eseuri redactate de către profesori pentru fiecare roman, nuvelă, basm și operă dramatică studiate pentru Bac.

Iată câteva exemple de eseuri: Particularități de construcție a personajului Ilie Moromete, Plumb de George Bacovia - Particularități ale textului, Luceafărul - Particularitățile textului poetic, Leoaică tânără, iubirea de Nichita Stănescu - Particularități ale textului, Psalmul 6 de Tudor Arghezi - Tema și viziunea despre lume.

Tot profesorii noștri ți-au pregătit două ghiduri extrem de utile înainte de examenul la limba română: unul care te va ajuta să identifici opera literară la care se face referire în cerința de la subiectul III, și un alt ghid care te învață cum să scrii un eseu care respectă baremul de la examen.