Română

În categoria „Limba şi literatura română” vei întâlni toate tipurile de eseuri, comentarii și texte necesare unui elev de liceu pentru a lua o notă cât mai mare la școală și la examenele importante precum Bacalaureatul.

Această materie este atât de importantă deoarece, indiferent dacă ești elev într-o clasă cu profil umanist sau real, vei studia limba și literatura română, iar la sfărșitul liceului vei susține cu siguranță Bacalaureatul din română.

Înainte de a-ți prezenta categoriile de lucrări pe care le vei găsi aici, îți aducem la cunoștință faptul că profesorii noștri de limba română lucrează la crearea unor Manuale Online, o alternativă la manualele clasice, primite la clasă.

Totodată, pe liceunet.ro vei găsi o pagină cu cei mai importanți autori români și date despre viața și opera fiecăruia.

Iată și primul nostru manual structurat special pentru a fi ușor de urmărit și de înțeles de către elevi:

Limba şi literatura română - tipuri de texte

Deoarece știm că fiecare elev este diferit și că unii preferă să citească exemple concrete sau eseuri ample pentru a învăța despre un anumit subiect, în timp ce alții preferă lucrările schematice, unde pot citi pe scurt ideile esențiale, în categoria „Limba şi literatura română” vei întâlni peste 10 categorii de texte.

De asemenea, aici vei avea acces la mai multe categorii create special pentru examenul de Bacalaureat:

În plus, „Particularități ale unui text narativ / poetic”, „Particularităţile de construcţie a unui personaj”, „Relaţia dintre două personaje”, „Modul în care se reflectă o temă” și „Tema și viziunea despre lume” și sunt categorii ce conțin eseuri care reprezintă rezolvări conform baremelor aferente tuturor cerințelor întâlnite la Bacalaureat la limba și literatura română, ultimul subiect.

Subiecte limba și literatura română

Fie că trebuie să redactezi o lucrare despre viziunea autorului în poezia „Luceafărul”, dorești să afli principalele trăsături ale simbolismului sau vrei să citești mai multe despre regulile gramaticale, în „Limba și literatura română” vei găsi toate aceste materiale și multe altele.