Română

În categoria „Limba și literatura română” vei întâlni toate tipurile de eseuri, comentarii și texte necesare unui elev de liceu pentru a lua o notă cât mai mare la școală și la examenele importante precum Bacalaureatul.

Această materie este atât de importantă deoarece, indiferent dacă ești elev într-o clasă cu profil umanist sau real, vei studia limba și literatura română, iar la sfârșitul liceului vei susține cu siguranță Bacalaureatul din română.

Totodată, pe liceunet.ro vei găsi o pagină cu cei mai importanți autori români și date despre viața și opera fiecăruia.

Limba și literatura română - tipuri de texte

Deoarece știm că fiecare elev este diferit și că unii preferă să citească exemple concrete sau eseuri ample pentru a învăța despre un anumit subiect, în timp ce alții preferă lucrările schematice, unde pot citi pe scurt ideile esențiale, în categoria „Limba și literatura română” vei întâlni peste 10 categorii de texte.

De asemenea, aici vei avea acces la mai multe categorii create special pentru examenul de Bacalaureat. În plus, „Particularități ale unui text narativ / poetic”, „Particularitățile de construcție a unui personaj”, „Relația dintre două personaje”, „Modul în care se reflectă o temă” și „Tema și viziunea despre lume” și sunt categorii ce conțin eseuri care reprezintă rezolvări ale celui de-al III-lea subiect întâlnit la Bacalaureat la limba și literatura română.

Subiecte limba și literatura română

Fie că trebuie să redactezi o lucrare despre viziunea autorului în poezia „Luceafărul”, dorești să afli principalele trăsături ale simbolismului sau vrei să citești mai multe despre regulile gramaticale, în „Limba și literatura română” vei găsi toate aceste materiale și multe altele.