Română

În categoria „Română” vei întâlni toate tipurile de eseuri, comentarii și texte necesare unui elev de liceu pentru a lua o notă cât mai mare la școală și la examenele importante precum Bacalaureatul.

Această materie este atât de importantă deoarece, indiferent dacă ești elev într-o clasă cu profil umanist sau real, vei studia limba și literatura română, iar la sfârșitul liceului vei susține cu siguranță Bacalaureatul din română.

Totodată, pe liceunet.ro vei găsi o pagină cu cei mai importanți autori români și date despre viața și opera fiecăruia.

Limba și literatura română - secțiuni

Deoarece știm că fiecare elev este diferit și că în timp ce unii preferă să citească rezumatul pe capitole sau un eseu amplu pentru a învăța despre un anumit subiect, alții preferă lucrările schematice de tipul fișă de lectură, unde pot citi pe scurt ideile esențiale, în categoria „Română” vei întâlni mai multe tipuri de materiale, în funcție de modul în care ești obișnuit să studiezi.

De asemenea, vei avea acces la mai multe materiale create special pentru examenul de Bac și vei putea citi eseuri care reprezintă rezolvări ale subiectului III de la examenul la limba și literatura română.

Fie că trebuie să redactezi o lucrare despre particularitățile textului poetic în poezia „Luceafărul”, dorești să afli principalele trăsături ale modernismului sau vrei să citești mai multe despre regulile gramaticale, aici vei găsi toate aceste materiale și multe altele.