Rolul unor state în sistemul mondial actual

Rolul unor state în sistemul mondial actual este eBook-ul nostru unde vei afla cele mai importante elemente ale următoarelor țări: China, Japonia, India, Rusia, S.U.A sau Brazilia care te vor ajuta să înțelegi mai bine materia din clasa a 11-a la Geografie.

Acest eBook a fost redactat cu foarte mare atenție de profesorii noștri de geografie. Pentru a te ajuta să înțelegi toate aceste informații, ți-am pus la dispoziție și niște hărți și imagini foarte sugestive.

China este o țară fascinantă, cu o cultură aparte. Accesând acestă pagina despre China, vei avea ocazia să afli informații utile și interesante despre aceasta, atât în ceea ce privește cadrul natural, cât și cel antropic. Astfel, profesorii noștri de geografie îți oferă date despre localizare, relief, climă, hidrografie, vegetație, populație, economie și despre cele mai importante orașe. 

Japonia este o țară interesantă și fascinantă, care mai poartă denumirea de „Țara soarelui răsare”. Accesând această pagină despre Japonia, vei putea afla mai multe informații despre cadrul său natural și antropic. Acestea vizează aspecte ce țin de relief, climă, hidrografie, vegetație, populație, economie, cele mai importante așezări urbane, forma de guvernământ și cele mai importante cutremure, care au lovit Japonia.

Citind pagina despre India, ai ocazia să afli mai multe informații interesante despre cadrul fizico-geografic și despre cel antropic al acestui stat. Accesându-l, vei cunoaște relieful, clima hidrografia, vegetația, populația, economia, așezările urbane și forma de guvernământ. În plus, ți-am mai pregătit două hărți și alte detalii interesante despre India.

Informațiile despre Rusia te vor ajuta să obții rezultate mai bune în clasa a 11-a la Geografie. Aici vei găsi informații utile despre așezare, relief, clima sau hidrografia, populația, fauna sau vegetația Rusiei. Tot aici vei afla care sunt principalele orașe ale Rusiei și care este forma de guvernământ. 

Pagina despre S.U.A. îți prezintă toate caracteristicile de care ai nevoie la ora de Geografie. În afara importanței geostrategice pe care o are S.U.A. și a faptului că toate statele consideră S.U.A ca fiind un model de urmat, acest referat îți prezintă o multitudine de aspecte care te vor face să înțelegi mai bine societatea americană.

Brazilia este pagina unde vei afla detalii despre vegetație și faună care sunt două elemente extrem de interesante în special datorită pădurii amazoniene, despre populație, economie și principalele orașe (Sao Paolo, Rio de Janeiro, etc) ale Braziliei.

De asemenea, aici vei găsi o pagină despre grupările regionale de state. Aceste grupări de două tipuri: acorduri economice, militare și cele bazate pe asemănări lingvistice, etnice, etc. În referat sunt menționate grupări importante precum Uniunea Europeană (grupare de natură politică și economică), ”Grupul celor 8” - G8 (economic), Nordul Africii (populație majoritar arabă) și altele.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Rolul unor state în sistemul mondial actual

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 25.06.2015
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    super bun acest referat