Lock

Charlie și fabrica de ciocolată

Lock

Charlie și fabrica de ciocolată este un roman care poartă semnătura scriitorului britanic Roald Dahl. Apărută pentru prima dată în anul 1964, atât în Marea Britanie, cât și în Statele Unite ale Americii, romanul are și o continuare intitulată „Charlie și ascensorul de sticlă”, apărută în anul 1972. Opera s-a bucurat de un mare succes în rândul cititorilor atât mici, cât și mari, iar povestea a fost adaptată pentru film.

Personajul principal al romanului este Charlie, un băiețel sărac, care locuiește alături de părinții și bunicii lui într-un orășel cunoscut pentru fabrica de ciocolată deținută de către Willy Wonka. 

După de o perioadă de timp în care a fost închisă din pricina unor rivali care doreau să fure rețetele secretele ale lui Wonka, fabrica își deschide din nou porțile, însă doar cinci copii vor avea prilejul să o viziteze. Iar la final vor primi dulciuri pentru tot restul vieții.

Pentru a te ajuta să îți reamintești ce se întâmplă în acest roman plin de aventură și învățături, profesorii Liceunet îți pun la dispoziție un rezumat.

Iată și un scurt fragment din textul pe care îl vei putea citi accesând acest eBook:

De ziua lui, Charlie primește mult râvnitul cadou: un baton de ciocolată. Din nefericire, însă, acesta nu era câștigător. La scurt timp, apar alți doi câștigători. Era vorba despre Violet Beauregarde, o fetiță căreia îi plăcea foarte mult să mestece gumă, și Mike Teavee, un băiețel dependent de televizor.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Charlie și fabrica de ciocolată

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.