Rezumat

„Matilda” este un roman adresat copiilor și adolescenților, scris de autorul britanic Roald Dahl. Publicat pentru prima dată în anul 1988, romanul a fost inclus în topul celor o sută de cărți, considerate a fi cele mai bune romane pentru adolescenți ale tuturor timpurilor. Opera prezintă aventurile Matildei, o fetiță care descoperă că are puteri supranaturale.

Acțiunea se desfășoară în Marea Britanie, într-un sătuc din Buckinghamshire. Acolo locuiește Matilda, o fetiță în vârstă de cinci ani și jumătate, alături de părinții și fratele ei, Michael. Fetița este deosebit de inteligentă pentru vârsta ei: citește cărți pentru adulți și rezolvă probleme complicate de matematică fără a fi nevoie să scrie calculele pe hârtie. Familia ei, însă, nu apreciază capacitățile extraordinare ale Matildei și se comportă adesea urât cu ea. Pentru a se îmbărbăta și a dobândi puțină libertate, ea le joacă feste membrilor familiei. Astfel, ea înlocuiește tonicul pentru scalp al tatălui ei cu vopsea de păr blond platinat și se folosește de un papagal pentru a-și convinge părinții că locuința era bântuită.

Când vine timpul să meargă la școală, la Crunchem Hall, Matilda este înscrisă în cea mai mică (neavansată) grupă, în clasa domnișoarei Honey. Învățătoarea remar...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in