Matilda de Roald Dahl

Matilda este titlul unui roman pentru copii și adolescenți semnat de autorul britanic Roald Dahl și publicat pentru întâia oară în anul 1988. Opera a fost prima dintre cele patru cărți ale lui Dahl incluse în Top 100 cele mai bune romane pentru adolescenți ale tuturor timpurilor, iar în anul 2012 s-a clasat pe locul 30 printre romanele pentru copii din toate timpurile, într-un sondaj publicat de School Library Journal.

Romanul spune povestea Matildei, o fetiță în vârstă de cinci ani și jumătate pe care părinții o tratează cu dispreț, în ciuda inteligenței de care dă dovadă. În paginile opere sunt prezentate aventurile Matildei care în momentul în care începe să meargă la școală descoperă că are puteri supranaturale.

Rezumatul și materialul cu ideile principale puse la dispoziție de către profesorii Liceunet te vor ajuta să reții celei mai importante detalii despre romanul Matilda de Roald Dahl și să scrii eseuri pentru obținerea rezultatelor dorite.

Iată și un scurt fragment din textul pe care îl vei putea citi accesând acest eBook:

Neputând să o ajute pe Matilda să avanseze în alt fel, domnișoara Honey îi face rost de manuale și cărți pentru elevi mai mari, dorind s-o stimuleze intelectual cât mai mult, fiindcă vedea potențialul extraordinar al noii ei eleve. Între timp, Matilda se împrietenește cu ceilalți elevi, iar cea mai bună prietenă a ei este Lavender. Cu toții se străduiau să ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Matilda de Roald Dahl

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 25.10.2021
    Scris de Elev in clasa a 8-a
    Mulțumim!