Visul unei nopți de vară

Visul unei nopți de vară - Rezumat” este un material care îți va fi de mare ajutor atunci când vei studia această piesă de teatru scrisă de William Shakespeare la disciplina literatură universală. Pentru a te ajuta să îți reamintești cele petrecute, profesorii noștri îți pun la dispoziție acest rezumat, care conține toate momentele importante ale operei. Astfel, vei afla cine sunt Theseus și Hippolyta, precum și detalii despre Lysander, Demetrius, Hermia și Helena. 

Citește „Visul unei nopți de vară - Rezumat” și vei vedea cum se sfârșește comedia scrisă de William Shakespeare.

Rezumat

„Visul unei nopți de vară” e o piesă de teatru scrisă de William Shakespeare într-o perioadă creativă foarte bogată a acestuia. Dar mai semnificativ decât atât, comedia marchează descoperirea unui „stil matur” a celui ce va deveni părintele dramaturgiei moderne. Din acest punct, Shakespeare se depărtează de piesele sale anterioare, care, deși ingenioase, și dovezi în sine a unui talent deosebit de original, erau caracterizate prin „intrigi superficiale”.  „Visul unei nopți de vară” e o piesă deopotrivă fantastică și vie, ludică și profundă. Prin ea, autorul face demonstrația unei erudiții extraordinare. Sursele mitologice și folclorice de care autorul s-a folosit pentru conceperea piesei, se integrează firesc în structura sa și nu îi îngreunează înțelegerea, deși o multiplică. Astfel că și spectatorul contemporan poate asista spontan la această piesă plină de amuzament, revelatoare și emoționantă, care este, până la urmă, povestea simplă a câtorva iubiri nepotrivite, ce își găsesc, însă, împlinirea în finalul fericit.

„Visul unei nopți de vară” se deschide în timpul planificărilor de nuntă făcute de Theseus și Hippolyta. Nunta lor va avea loc peste patru zile. Theseus își arată nerăbdarea, însă ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in