Lock

Suferințele tânărului Werther

Lock

Ai primit tema de a redacta un rezumat al operei „Suferințele tânărului Werther”, scrisă de Johann Wolfgang von Goethe. Pentru a vedea cum trebuie structurat un astfel de material, dar și care sunt informațiile pe care trebuie să le incluzi, te sfătuim să accesezi pagina „Suferințele tânărului Werther - Rezumat”.

Aici vei găsi explicații pe înțelesul tău, care te vor ajuta să îți reamintești secvențele importante din romanul epistolar scris în perioada de început a scriitorului german.

Rezumat

„Suferințele tânărului Werther” este un roman în formă epistolară, care face parte din creația de tinerețe a lui Johann Wolfgang von Goethe. Autorul, în vârstă de 24 de ani a compus această operă în doar șase săptămâni, din ianuarie, până în martie 1774. Publicat în același an, romanul i-a adus lui Goethe, atât de devreme în viața sa, celebritatea internațională, de care doar foarte puțini autori contemporani de-ai săi se bucurau. Tânărul Werther este un erou exemplar al curentului Sturm und Drang („furtună și avânt”) al literaturii germane, acesta fiind o personificare a idealului de sensibilitate romantică, prin temperamentul său pasional și exprimarea liberă a trăirilor sale extreme, prin sensitivitatea acută pe care o are, de „artist damnat”, deschis spre un anumit tip de contemplație a sublimului feminin.

Werther, în scrisorile către prietenul său Wilhelm, își exprimă concepțiile despre artă și viață. Crezul său este că cea mai bună și potrivită experiență a vieții se face prin intermediul unor trăiri puternice și profunde. Eroul este dedicat cultivării acestei sensibilități și contemplației artistice, concepându-și o existență singulară, așadar opusă vieții cotidiene, sigure și confortabile. În aceasta din urmă, Werther vede un compromis, ce poate fi realizat numai prin diminuarea trăirilor și trădarea ide...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in