Robinson Crusoe

Romanul „Robinson Crusoe”, scris de Daniel Defoe se află pe lista operelor pe care este posibil să le studiezi în clasa a XI-a la disciplina literatură universală. Pentru a reuși să te pregătești mai ușor pentru această materie, dar și pentru a înțelege lecția predată de profesorul de la clasă, este important să cunoști firul epic al poveștii. Prin urmare, dacă nu ai citit acest roman sau dacă nu-ți mai amintești detaliile importante, te sfătuim să citești „Robinson Crusoe - Rezumat”. 

Citind rezumatul „Robinson Crusoe” vei reuși să îți amintești modalitatea prin care personajul principal reușește să părăsească insula pe care era prizonier.

Rezumat

„Robinson Crusoe” este un roman scris de Daniel Defoe, publicat pentru prima dată în 1719. Narațiunea este făcută la persoana I, romanul având forma unei autobiografii ficționale. Aceasta este cronica personajului titular, un om civilizat, care naufragiază pe o insulă aparent pustie. Fiind singurul supraviețuitor al echipajului din care făcea parte, Robinson Crusoe trăiește pe insulă timp de 28 de ani, reușind să se impună împrejurărilor în care a fost aruncat de hazard. Singurele sale mijloacele sunt rațiunea și rămășițele civilizației din care provine, recuperate de pe corabie. Astfel, aventura sa este, deși nedorită, aceea a unui erou civilizator modern, fiind un personaj exemplar al curentului iluminist.

Având un caracter temerar, înclinat spre explorarea lumii și spre cunoaștere, Robi...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in