Război și pace

„Război și pace - Rezumat” este pagina unde vei putea citi un rezumat complet, dar clar și simplu de urmărit al celebrului roman scris de Lev Nikolaevici Tolstoi. 

„Război şi pace” este un roman realist construit prin împletirea abilă a istoriei obiective cu ficţiunea implicată în formarea destinelor şi a portretelor personajelor. Lev Tolstoi a lucrat la acest roman şase ani, urmând să fiepublicat între anii 1867 - 1869. Cartea ne propune o lume a cărei complexitate o apropie de cea a existenţei înseşi. 

Rezumat

Una dintre cele mai valoroase personalităţi ale secolului trecut, alternând între adânca înţelegere a sufletului uman şi propriile contradicţii interioare, Lev Nikolaevici Tolstoi a marcat nu numai destinul literaturii ruse, dar şi pe cel al romanului realist din secolul al XX-lea. Preocupat în permanenţă de istorie, filozofie şi morală, a dat propriei sale vieţi un curs filozofic, năzuind la înălţare spirituală şi desăvârşire lăuntrică. Destinul sinuos al scriitorului a determinat stucturarea universului său artistic în trei părţi: prima parte cuprinde opera din tinereţe, care se întinde până la apariţia romanului „Război şi pace”, cea de-a doua perioadă cuprinde marile realizări epice ale sale şi corespunde în plan biografic cu viaţa liniştită de familie, iar ultima parte, marcată de o profundă criză morală, ţine din anul 1880 până la sfârşitul vieţii.

Romanul „Război şi pace” este un roman realist construit prin împletirea abilă a istoriei obiective cu ficţiunea implicată în formarea destinelor şi a portretelor personajelor. Lev Tolstoi a lucrat la acest ro...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in