Război și pace

„Război și pace - Rezumat” este pagina unde vei putea citi un rezumat complet, dar clar și simplu de urmărit al celebrului roman scris de Lev Nikolaevici Tolstoi. 

„Război și pace” este un roman realist construit prin împletirea abilă a istoriei obiective cu ficțiunea implicată în formarea destinelor și a portretelor personajelor. Lev Tolstoi a lucrat la acest roman șase ani, urmând să fie publicat între anii 1867 - 1869. Cartea ne propune o lume a cărei complexitate o apropie de cea a existenței înseși. 

Rezumat

Una dintre cele mai valoroase personalități ale secolului trecut, alternând între adânca înțelegere a sufletului uman și propriile contradicții interioare, Lev Nikolaevici Tolstoi a marcat nu numai destinul literaturii ruse, dar și pe cel al romanului realist din secolul al XX-lea. Preocupat în permanență de istorie, filozofie și morală, a dat propriei sale vieți un curs filozofic, năzuind la înălțare spirituală și desăvârșire lăuntrică. Destinul sinuos al scriitorului a determinat structurarea universului său artistic în trei părți: prima parte cuprinde opera din tinerețe, care se întinde până la apariția romanului „Război și pace”, cea de-a doua perioadă cuprinde marile realizări epice ale sale și corespunde în plan biografic cu viața liniștită de familie, iar ultima parte, marcată de o profundă criză morală, ține din anul 1880 până la sfârșitul vieții.

Romanul „Război și pace” este un roman realist construit prin împletirea abilă a istoriei obiective cu ficțiunea implicată în formarea destinelor și a portretelor personajelor. Lev Tolstoi a lucrat la acest ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in