Lock

Rața sălbatică

Lock

În rezumatul operei „Rața sălbatică” de Henrik Ibsen vei găsi cele mai importante informații despre această operă dramatică, studiată la literatură universală. Henrik Ibsen este considerat de mulți părintele teatrului modern european.

Noi am redactat rezumatul acordând atenție momentelor-cheie ale operei literare, dar și unor detalii care ar putea fi trecute cu vederea la o primă lecturare a piesei.

Rezumat

Henrik Ibsen se naște la 20 martie 1828, în portul Skien din Norvegia și moare la 23 mai 1906, la Oslo. Familia sa numeroasă suportă cu greu falimentul tatălui și, drept consecință, se mută la o fermă de lângă Skien. În căutarea unui mijloc de trai, Ibsen devine ucenicul unui farmacist din Grimstadt. În 1849 începe studiile universitare la Oslo, dar este nevoit să renunțe din cauza situației financiare precare. Activează ca ziarist și colaborator de teatru și călătorește în Germania și Danemarca. În această perioadă scrie, fără succes la public, poezii și piese de teatru. Părăsește Norvegia în 1864, pentru a se stabili la Roma, dar se întoarce în 1892. Prin recunoașterea creațiilor sale literare devine un om onorat și iubit de conaționali, iar piesele îi sunt traduse și puse în scenă în teatrele din toată lumea. Acestea îmbină stiluri diferite, de la maniera realistă la fantezie pură. Ibsen cultivă teatrul de idei, conflictele exterioare clasice sunt înlocuite...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in