Procesul de Kafka

Citește „Procesul | Rezumat” și vei putea observa materialul redactat de profesorii noștri de limba și literatura română pentru literatura universală. Aceștia au cuprins în rezumat, pe scurt, cele mai importante momente din romanul scris de Franz Kafka.

Astfel, vei reuși să îți reamintești evenimentele-cheie din roman și vei putea redacta propriile tale lucrări despre „Procesul”.

Rezumat

„Procesul” este una dintre cele mai cunoscute cărți ale lui Franz Kafka. Romanul a fost scris între 1914 și 1915, dar a fost publicat de abia în 1925. Cu toate că „Procesul” conține un capitol care aduce povestea la sfârșit, romanul nu a fost niciodată finalizat.

Cartea este o parabolă a absurdului existențial și își structurează mesajul în viziunea halucinantă a vieții ca farsă tragică. Individul este sancționat pentru o vină neștiută, asupra lui acționează forțe obscure ca un destin implacabil. Subiectul romanului urmărește confruntarea lui Josef K., prim-procurist la o instituție bancară, cu autoritățile misterioase care hotărăsc arestarea sa. Acțiunea se petrece într-un spațiu citadin, într-un timp nedeterminat. Willem și Franz, doi oameni ai legii, se prezintă într-o dimineață la pensiunea în care locuiește Josef K. și, fără a-i da vreun motiv, îl înștiințează pe acesta că este arestat. Nefiind întemnițat, continuându-și aparenta existență obișnuită, eroul crede că totul a fost doar o farsă. Iluzia i se năruie atunci când este chemat telefonic la un interogatoriu, care se va desfășura în podul unei clădiri neobișnuite, situate într-o suburbie.

Domnul K. încearcă inutil să demonstreze absurdul situației, în fața bizarului tribunal, a unui...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in