Lock

Omul revoltat

Lock

Citește rezumatul operei literare „Omul revoltat” de la Albert Camus și vei avea parte de un suport de studiu pe care te poți baza pentru literatura universală, studiată în liceu.

Rezumatul cuprinde cele mai importante informații despre cele 5 părți ale lucrării lui Camus.

Rezumat

„Omul revoltat” este un eseu scris de Albert Camus în anul 1951. Aici, autorul tratează o temă apropiată de conștiința sa artistică și centrală pentru întreaga sa operă. O regăsim, așadar, și în romanele, povestirile și piesele sale de teatru. Această temă e condiția umană și, ceea ce decurge din ea, necesitatea omului de a se revolta. „Omul revoltat” face parte dintr-o suită de eseuri, în care Camus contemplă absurdul existențial, dar care oferă viziunea unor atitudini active, ce combat acest absurd și îi dau totuși un sens.

„Omul revoltat” e împărțit în cinci părți, care corespund cu tot atâtea unghiuri din care revolta este privită. E abordat, așadar, spiritul ei, dezvoltarea (istorică și cea care se produce în individ) și formularea, expresia (artistică sau cea care corespunde efectiv unor acte umane) pe care revolta o dobândește. Din perspectiva sa istorică, acest eseu e un studiu al unei „filosofii a revoltei”, așa cum a fost dezvoltată pe rând de Lucrețiu, Epicur, Marchizul de Sade, de autorii decadenți, de Alfred de Vigny, Dostoievski, Nietzsche, Max Stirner și mulți alții...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in