Lock

Nathan înțeleptul

Lock

„Nathan înțeleptul” este o piesă de teatru scrisă de către autorul Gotthold Ephraim Lessing și care se regăsește în programa pentru disciplina literatură universală, clasa XI-a. Dacă urmează să studiezi acest text, materialul „Nathan înțeleptul - Rezumat” este ajutorul de care ai nevoie pentru a obține notele dorite, întrucât profesorii noștri au explicat pe înțelesul tău cele mai semnificative întâmplări.

Astfel, citind „Nathan înțeleptul - Rezumat” vei afla care este mesajul operei și vei vedea cum a redat Gotthold Ephraim Lessing conflictele dintre cele trei mari religii ale acelei vremi.

Rezumat

„Nathan înțeleptul” e o piesă de teatru scrisă de Gotthold Ephraim Lessing. A fost publicată în 1779 și a fost pusă în scenă pentru prima dată abia la doi ani după moartea autorului, în 1783. Reprezentarea piesei fusese interzisă de Biserica Protestantă, față de care opera lui Lessing reprezintă un atac critic puternic. Cu toate acestea, „Nathan înțeleptul” e o piesă de teatru care face un apel deschis spre toleranță religioasă, aceasta fiind tema ei centrală. Prin această operă, autorul dovedește o implicare activă în dezbaterile teologice care au marcat Germania secolului al XVIII-lea. Lessing, drept unul din marii reprezentanții ai Iluminismului german, a luat o poziție de mijloc, nefiind nici pentru un ortodoxism puternic, nici pentru un „raționalism superficial”.

Acțiunea piesei se petrece în secolul al XI...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in