Epopeea lui Ghilgameș

Dacă „Epopeea lui Ghilgameș” este următorul text pe care îl vei studia, dar nu îți mai amintești exact secvențele importante, profesorii Liceunet vin în ajutorul tău.

Citind rezumatul „Epopeea lui Ghilgameș” vei reuși să îți amintești detaliile importante despre protagonistul operei, tema poemului epic, dar și alte informații care te vor ajuta să obții notele dorite.

Rezumat

Epopeea lui Ghilgameș este un poem epic din Mesopotamia antică și aparține culturii sumero-babiloniene. A fost redactată cu scriere cuneiformă la începutul mileniului al III-lea înainte de Hristos și este cea mai veche scriere literară a umanității, păstrată lacunar pe douăsprezece tăblițe de lut, în biblioteca regelui asirian Assurbanipal de la Ninive. Poemul a fost descoperit de abia în secolul al XIX-lea și conține multe elemente mitologice care vor apărea în literatura ṣi tradițiile mitologice și religioase ale civilizațiilor ulterioare. Drama existențială a omului este fundamentală în mitul lui Ghilgameș. Aceasta constă în lupta lui cu forțele oculte și perspectiva înfrângerii lor, raportul dintre bărbat și femeie, raportul de prietenie între oameni, teama de moarte și setea de nemurire. Paralel, în Epopeea lui Ghilgameș sunt rezumate ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in