Lock

Rezumat | Opere Literatură universală

Lock

Acest ghid a fost conceput pentru a-ți folosi ca sursă de inspirație pentru orele de literatura universală și conține rezumatul pentru majoritatea operelor incluse în programa pentru această materie.

În general, literatura universală este una dintre materiile care se regăsesc în programa școlară pentru elevii de liceu de la profilul real, însă este posibil ca și în ciclul gimnazial să studiezi unele opere care nu aparțin scriitorilor români.

Materialele conținute de acest ghid sunt menite să te ajute să te pregătești mai bine pentru școală, fiecare rezumat sintetizând cele mai importante detalii despre o operă. Așadar, dacă nu ai reușit să citești Don Quijiote sau dacă nu își mai amintești exact acțiunea romanului Roșu și Negru, cu ajutorul acestui ghid vei afla detaliile de care ai nevoie.

Printre operele care se regăsesc în acest eBook amintim:

Notă: Acest eBook se află în curs de actualizare.

Notă 2: Dacă dorești să accesezi rezumatul pentru următoarele opere o poți face de la aceste link-uri: „Eugénie Grandet” de Honoré de Balzac,
Muntele vrăjit” de Thomas Mann, „Micul prinț”de Antoine de Saint-Exupéry, „Portretul lui Dorian Grey” de Oscar Wilde, „ Anna Karenina” de Lev Tolstoy, „Portret al artistului în tinerețe” de James Joyce, Don Quijote de Miguel de Cervantes, „Mândrie și prejudecată” de Jane Austen, „Marile Speranțe” de Charles Dickens, „Ferma animalelor” sau „1984” de George Orwell, „Marele Gatsby” de F. Scott Fitzgerald, „Jurnalul Annei Frank”, „Harry Potter” de J. K. Rowling, Cântecul Nibelungilor,  etc. 

O listă completă a operelor care nu se regăsesc în acest eBook găsești dacă accesezi acest link.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Rezumat | Opere Literatură universală

[7]
Review-urile utilizatorilor
 • 06/08/2016
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  Ma ajuta pentru a face multe lucrari referitoare la piesa,
 • 11/23/2015
  Este perfect din toate punctele de vedere Multumesc
 • 06/08/2016
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bun, m-a ajutat chiar mult.
 • 01/29/2023
  Scris de Profesor de liceu