Revoluția franceză

Citește aici un referat despre revoluția franceză! Referatul cuprinde informații despre cauzele revoluției franceze, consecințele revoluției, precum și o prezentare pe scurt a revoluției franceze.

Fragment din referatul despre revoluția franceză:

Domnia lui Ludovic al XIV-lea

Monarhia franceză a atins apogeul în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, cunoscut și sub numele de „Regele Soare”. Pionier al absolutismului monarhic, el a reușit să transforme Franța într-o putere politică și militară a continentului după ce Europa a fost devastată de urmările Războiului de 30 de ani. La sfârșitul secolului al XVII-lea Franța nu a fost doar puternică, ci avea și o visterie plină de bogății care s-au risipit treptat datorită războaielor purtate de Ludovic al XIV-lea. Cu toate acestea, celelalte state din Europa încep să adopte un mod de viață francez, iar în cele din urmă, limba franceză devine limba oficială a diplomației europene.

...

Revoluția franceză pe scurt

Revoluția franceză a fost un moment hotărâtor atât pentru Franța, cât și pentru istoria Europei. Momentul reprezintă ruperea unei lumi de un regim absolutist în care nu se cunoștea ideea de drept al cetățeanului. Clerul și nobilimea, stările privilegiate din Franța de odinioară, aveau să-și schimbe treptat rolul pe care îl jucau în societatea franceză. Firește, afirmarea burgheziei nu semnifică automat și accesul acesteia la putere. Vor mai trece mulți ani și alte revoluții până când drepturile omului vor fi respectate în totalitate, iar burghezia se poate afirma pe scena politică. Cel mai mare impact l-a avut Napoleon. Nu neapărat persoana sa, cât ideile sale. Reformele propuse de el, modul de viață francez și exportarea ideilor...

...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in