Revoluții

Accesează acest eBook pentru a învăța alături de noi despre marile revoluții din istorie. Ți-am pregătit explicații clare cu privire la cauzele diverselor revoluții, cum s-au manifestat acestea, și care au fost consecințele lor. Astfel, în acest material acoperim informații esențiale privind marile revoluții ale lumii.

Începem prin a-ți prezenta Revoluția glorioasă (engleză). Aceasta a avut loc în anii 1688-1689 și a avut ca urmare înlocuirea regelui englez Iacob al II-lea cu conducătorul olandez Wilhelm de Orania.

Continuăm prin a-ți prezenta fapte istorice importante legate de Revoluția franceză. Aceasta a început în 1789, an în care este cucerită fortăreața Bastilia, un simbol al monarhiei absolutiste. În aceeași perioadă a avut loc și Revoluția americană, care a început în 1765 și s-a încheiat în 1791.

Trecem apoi la un șir de revoluții care au marcat Europa în anul 1848. Aceste revoluții au fost influențate de idei liberale sau naționaliste și au contribuit la evoluția ulterioară a continentului. De asemenea, ne concentrăm și pe evenimente mai recente prin secțiunea dedicată Revoluției române din 1989.

Citește detalii utile despre aceste revoluții marcante în paginile ce urmează!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Revoluții

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.