Resursele naturale ale Europei și ale României

Acest eBook conține informații despre Resursele naturale ale Europei și ale României.

Resursele naturale ale Europei reprezintă una dintre lecțiile importante pe care le studiezi în clasa a XII-a sau clasificarea și caracteristicile resurselor naturale pe care le studiezi în clasa a X-a. Referatul de față îți explică care sunt principalele caracteristici ale resurselor naturale, unde le găsim în Europa și clasificarea acestora.

Cu ajutorul clasificării și a caracteristicilor vei înțelege care sunt diferențele între resursele extraatmosferice, resursele atmosferice, resursele litosferei, resursele hidrosferei și resursele biosferei.

În cadrul subiectelor de Bac vei găsi cerințe la care va trebui să specifici localizarea sau utilizarea anumitor resurse naturale ale Europei.

Resursele naturale ale României sunt foarte variate și au o repartiție geografică influențată de diverși factori naturali sau antropici. Vei afla unde anume se găsesc aceste resurse naturale în România și în ce cantitate sunt ele disponibile. Aici vei găsi o clasificare a resurselor din punct de vedere geografic, o descriere a solului, pădurilor, pășunilor, apelor (inclusiv o clasificare a lacurilor), resursele subsolului (energetice, minereuri metalifere și minereuri nemetalifere). Aceste elemente te ajută atât pentru realizarea unui referat pe această temă cât și la testele de Geografie și mai ales la pregătirea pentru examenul de Bac.

Resursele naturale sunt foarte importante pentru dezvoltarea economică a unui teritoriu, pentru că ele constituie baza activităților industriale. Prin intermediul acestora, resursele naturale sunt prelucrate, pentru a se obține unele produse finite.

Citește acum eBook-ul Resursele naturale ale Europei și ale României și te vei descurca mult mai bine la ora de geografie, fie că te pregătești pentru un test sau pentru examenul de Bacalaureat!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Resursele naturale ale Europei și ale României

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.