Lock

Respirația

Lock

Respirația este una dintre temele prezente în programa de bac la biologie vegetală și animală. Pentru a fi bine pregătit pentru bac sau pentru un test la biologie, te încurajăm să citești și acest referat despre respirație.

Referatul începe cu definiția respirației și prezentarea principalelor caracteristici ale respirației. Apoi îți prezentăm în detaliu cele două tipuri de respirație: aerobă și anaerobă. Respirația aerobă are loc în prezența oxigenului și prin care se eliberează o cantitate mare de energie. Respirația anaerobă are loc în lipsa oxigenului și nu este la fel de eficientă ca respirația aerobă în ce privește cantitatea de energie eliberată.

În mod particular, îți explicăm ce presupun fermentația alcoolică, acetică, lactică și butirică. Apoi, ne concentrăm pe procedeele prin care se poate evidenția respirația la plante.

La finalul referatului îți prezentăm respirația la animale. Aici vei găsi infornmații utile despre sistemul respirator al mamiferelor și informații de bază despre bolile sistemului respirator la om.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Respirația

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.