Ghid | Reprezentarea grafică a funcțiilor și a conicelor

Ești în clasa a XII-a și ai nevoie de ajutor pentru pregătirea ta pentru examenul de Bacalaureat, în special pentru probele considerate mai dificile, cum ar fi proba la matematică? Sau ești în clasa a XI-a și vrei să fii cât mai bine pregătit la clasă sau la diferite concursuri de matematică?

Dacă ești la profilul matematică-informatică, atunci accesează cu încredere ghidul Reprezentarea grafică a funcțiilor și a conicelor, ghid în care vei găsi informații pregătite special pentru tine de către profesorii noștri de matematică referitoare la graficul unei funcții date, dar și la graficul unor conice: cerc, elipsă, hiperbolă și parabolă.

În primul capitol, vei afla ce presupune reprezentarea grafică a unei funcții, adică vei vedea care sunt pașii care trebuie urmați pentru a realiza graficul unei funcții date.

Al doilea capitol al ghidului este dedicat noțiunii de cerc. Pentru început, se va da definiția cercului, iar apoi, având centrul și raza cercului cunoscute, vom determina ecuația cercului sub formă de pătrate și îl vom reprezenta într-un reper cartezian.

Capitolul intitulat Elipsa studiază una dintre conice (celelalte fiind cercul, hiperbola și parabola). Mai întâi, se definește elipsa ca un loc geometric într-un reper cartezian dat, apoi se dă definiția pentru focare ale elipsei. În continuare, se deduce ecuația elipsei, urmând ca după trasarea graficului elipsei, să mai precizăm două elemente importante: vârfurile elipsei și axele elipsei.

În continuare, ne ocupăm de altă conică, și anume hiperbola. Se dă definiția hiperbolei, dar și a focarelor unei hiperbole. Apoi se deduce ecuația hiperbolei și se reprezintă graficul unei hiperbole.

Ultimul capitol al ghidului nostru tratează parabola: se dă definiția parabolei, se deduce ecuația parabolei, iar apoi se reprezintă graficul unei parabole într-un reper cartezian considerat.

Trecuie să menționăm faptul că, așa cum vei observa și în cuprinsul ghidului, în fiecare capitol vei putea găsi unul sau mai multe exemple de grafice, fie pentru o funcție, fie pentru una dintre conice.

Așadar, accesează eBook-ul și citește noțiunile teoretice referitoare la reprezentarea grafică a funcțiilor sau a conicelor (cerc, elipsa, hiperbola, parabola), iar apoi încearcă să rezolvi singur exemplele propuse de către profesorii de matematică din cadrul echipei Liceunet.

Spor la învățat! :)

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Reprezentarea grafică a funcțiilor și a conicelor

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.