Renașterea

Renașterea în Europa este definită ca o perioadă istorică între Evul Mediu și modernitate. În general, se consideră că Renașterea cuprinde secolele al XV-lea și al XVI-lea, însă unii istorici plasează și cel puțin o parte din secolele XIV și XVII în această perioadă istorică. Acest referat e strucutrat sub forma unui eBook și cuprinde informații de bază despre Renaștere.

La începutul referatului îți prezentăm contextul istoric în care s-a conturat perioada Renașterii. Aici afli care sunt locurile în care au apărut ideile renascentiste pentru prima oară sau care a fost noua clasă socială din timpul Renașterii.

Ideile renascentiste au fost grupate sub denumirea de umanism; cu alte cuvinte, ideologia pe care se baza Renașterea este umanismul. În referat detaliem caracteristicile umanismului și principalele schimbări sociale la care a dus umanismul.

Renașterea s-a manifestat puternic și în domeniul artistic, sub forma mișcării culturale numită Renaștere artistică. În referat poți citi care au fost marii sculptori sau pictori din timpul Renașterii și care au fost operele lor principale. De asemenea, în acest eBook poți citi un referat despre Leonardo da Vinci, una dintre cele mai reprezentative personalități ale Renașterii.

Accesează referatul despre Renaștere și învață la istorie alături de noi!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Renașterea

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.