Relieful terestru

Relieful terestru este eBook-ul unde vei găsi informații despre Scoarţa terestră ca suport al reliefului: structură şi alcătuire petrografică, Unităţile majore ale reliefului terestru, agenţi, procese şi forme de relief, tipuri şi unităţi de relief, analiza şi interpretarea reliefului sau relieful şi societatea omenească.

Materialul ”Scoarța terestră ca suport al reliefului” reprezintă referatul realizat de profesorii liceunet.ro pentru a te ajuta să înțelegi mai bine lecția din clasa a IX-a la Geografie. Scoarța terestră ca suport al reliefului îți va prezenta informații esențiale despre structura (cele trei învelișuri: nucleul, mantaua și scoarța) și alcătuirea petrografică.  De asemenea, vei afla care sunt plăcile tectonice, care este dinamica și alcătuirea scoarței.

Citind pagina realizată de profesorii de Geografie vei afla mai multe despre continente și bazine oceanice, tipurile de relief oceanic și cele continentale. Vei afla care sunt cele mai recente orogeneze și principalele caracteristici ale acestora.

Agenți, procese și forme de relief este pagina din care vei înțelege care sunt cauzele și modul în care este influențat relieful de factori prin intermediul anumitor procese. Aici vei găsi explicații referitoare la agenții interni și agenții externi și modul în care interacționează cu relieful, care sunt procesele și formele de relief care rezultă în urma precipitațiilor.

Pagina Tipuri și unități de relief îți descrie pe larg modalitatea de formare a tipurilor de relief, diferențele dintre tipurile de relief, principalele caracteristici și localizarea acestora. Vei afla ce sunt unitățile relief, ce este macrorelieful, mezorelieful sau ce reprezintă subdiviziunile, tipurile de relief climatic, eroziunea fluvială, țărmurile înalte sau cele joase, care sunt factorii genetici ai reliefului litoral și multe alte elemente.

Aici îți vom prezenta principalele mijloace și metode de cercetare utilizate pentru analiza și interpretarea reliefului. Tot aici, aici vei putea observa rezultatele analizei și interpretării principalelor unități și tipuri de relief din România.

Ultima parte a eBook-ului, relieful și societatea omenească, descrie legăturile dintre relief și evoluția societății. De asemenea, prezintă informații despre om și vulcanism, om și eroziunea terenurilor, om și resursele scoarței terestre și nu în ultimul rând omul și cutremurele de pământ.

Citește acum eBook-ul Relieful terestru pentru a-ți asigura însușirea cunoștințelor necesare acestei teme.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Relieful terestru

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 03.12.2022
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    Există greșeli de tastare și nu este îndeajuns de dezvoltat materialul.