Unităţile majore de relief ale Europei

Relieful major al Europei este una din temele la care ai nevoie de ajutor? Vrei să afli care sunt principalele unități muntoase sau unități joase ale Europei? Ai nevoie ca informația să fie structurată? 

Citind această secțiune a referatului vei găsi toate informațiile relevante despre relieful major al Europei de la formarea Munțiilor Alpi, altitudinea medie a Masivului Central Francez la diviziunile câmpiei Panonice sau localizarea Munțiilor Pindului.

Această secțiune îți prezintă relieful major al Europei și îți aduce informații interesante și utile despre principalele unități de relief de pe bătrânul continent. Aici vei găsi enumerarea și o scurtă descriere a principalelor unități de relief ale Europei. De asemenea, vei putea afla cum s-au format munții, podișurile și câmpiile Europei, dar și detalii despre morfologia (aspectul) lor. 

Pentru a înțelege mai bine relieful actual Europei, vom discuta mai întâi despre modul în care s-a format și ce factori au acționat asupra acestuia.

În primul rând, ar trebui menționat faptul că din punct de vedere tectonic, Europa aparține Plăcii / Scutului Eurasiatic, care include întregul continent european și o parte însemnată din cel asiatic. Acesta se învecinează cu mai multe plăci tectonice de diferite dimensiuni, iar prin diferitele interacțiuni de la marginea acestora, unele unități s-au înălțat, pe când altele s-au afundat.

Relieful Europei s-a format în moduri și etape diferite, care s-au desfășurat pe o perioadă foarte lungă de timp. De aceea, ele pot fi urmărite pe scara timpului geologic, care măsoară vastul timp scurs de la formarea Pământului și pâ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in