Domnia lui Mircea cel Bătrân

În pagina ”Domnia lui Mircea cel Bătrân (1386-1418)” te vei putea informa cu privire la acțiunile diplomatice și militare ale domnitorului Țării Românești. Domnia lui Mircea cel Mare (Bătrân) a fost marcată de luptele împotriva Imperiului Otoman care era în plină ascensiune. Acesta a ținut piept cu succes atacurilor otomane, făcându-și aliați din rândul domnitorilor Moldovei, precum și aliați străini - Vladislav Iagello, Sigismund de Luxemburg.

Primul mare domnitor român care a contribuit la mișcarea de rezistență antiotomană și a purtat o politică de alianțe cu statele vecine în acest sens a fost Mircea cel Bătrân, domn al Țării Românești între anii 1386-1418. Conflictul deschis cu otomanii a fost declanşat de intervenția lui Mircea cel Bătrân la sud de Dunăre, preluând stăpânirea Dobrogei și încorporând-o la Țara Românească. Intervenind în favoarea țarului Vidinului și încercând să ofere sprijin și cneazului sârb Lazăr în lupta cu otomanii de la Kossovopolje (1389), Mircea va intra în conflict direct cu Baiazid I zis “Fulgerul”, care revendica acele teritorii; turcii vor organiza numeroase incursiuni la nordul Dunării.

Îmbinând acțiunile militare cu cele diplomatice, Micea cel Bătrân va încerca să se asigure că beneficiază de ajutorul vecinilor săi sau, ce...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in