Eseuri de la Bac

Vrei să fii cât mai bine pregătit pentru bacul la istorie? În cadrul subiectului III de la bac s-a cerut de mai multe ori redactarea unui eseu care să conțină informații despre relațiile internaționale sale românilor. Aici ți-am pregătit mai multe eseuri de la bac ce prezintă relațiile internaționale ale României în diverse perioade istorice.

În acest ghid vei găsi eseuri despre relațiile internaționale ale românilor începând cu Evul Mediu, continuând cu începutul modernității și până în secolul XX. De exemplu, citește aici eseuri despre Rolul spațiului românesc în relațiile internaționale din secolele XIV-XVIII, despre Politica internă și relațiile internaționale ale statului român modern, sau despre Participarea României la relațiile internaționale în secolul XX , printre multe alte exemple de eseuri.

Eseurile noastre răspund cerințelor de la subiectul III și respectă baremul de la bacalaureat. Astfel, citindu-le vei putea avea un exemplu după care să te ghidezi când redactezi singur(ă) un eseu la bac. Pentru a aprofunda materia pentru bac, te încurajăm să citești și Manualul de Istorie Clasa a XII-a.