Relațiile internaționale ale României
Vrei să dai bacalaureatul la istorie sau ai un test la istorie în curând? Una dintre temele des întâlnite la bac este cea a relațiilor internaționale sau diplomatice ale românilor. Acest ghid îți pune la dispoziție informații detaliate despre relațiile internaționale ale românilor de-a lungul istoriei.
Începem prin a-ți prezenta spațiul românesc între diplomație și conflict în Evul Mediu și la începuturile modernității. Un aspect important al acestei perioade a fost rezistența antiotomană a românilor. La această rezistență au luat parte domnitori precum Mihai Viteazul sau Ștefan cel Mare. De asemenea, discutăm aici diplomația românească din secolele XVII, XVIII și prima parte a secolului XIX până la Mica Unire (1859).
Alte momente cheie ale diplomației românești au legătură cu concertul european. În această secțiune a ghidului poți citi inclusiv despre efectele relațiilor și conflictelor dintre marile puteri ale lumii asupra României.
În acest ghid poți citi și despre relațiile internaționale pe care le-a avut România în timpul regimului comunist și al Războiului Rece. Aici poți învăța despre diferențele de politică externă din timpul regimului lui Gheorghe Gheorghiu Dej și cele din timpul lui Nicolae Ceaușescu, precum și rolul important pe care diplomați români precum Corneliu Mănescu l-au avut pe scena politică internațională.
Apoi, ne concentrăm pe diplomația românească după căderea comunismului în 1989. În plus, îți punem la dispoziție o serie de eseuri de la bac despre relațiile internaționale ale României.
Accesează ghidul pentru a afla toate aceste detalii importante din istoria României privind relațiile internaționale!