Drojdia de bere și drojdiile de vin

Vrei să știi ce este drojdia de bere? Secțiunea aceasta a referatului e dedicată prezentării drojdiei de bere și a drojdiilor de vin.

Fragment din referat despre drojdia de bere și drojdiile de vin:

Ce sunt drojdiile?

Drojdiile sunt organisme eucariote ale regnului Fungi, încrengătura Ascomycetes. Principalele caracteristici ale fungilor includ lipsa pigmenților asimilatori (spre deosebire de plante, care conțin clorofilă, carotenoizi), iar corpul ciupercilor este numit miceliu și prelungirile acestuia hife. Ascomicetele sunt reprezentate de peste 300 000 de specii de fungi care se înmulțesc prin conidii. Ca mod de viață, unele specii sunt saprofite, alte specii pot trăi în simbioză cu algele albastre formând lichenii, iar altele sunt parazite pentru diverse plante sau animale.

...

Drojdia de bere

Ce este drojdia de bere? Saccharomyces cerevisae (drojdia de bere) reprezintă un tip de Ascomicete saprofite, ciupercă unicelulară, uninucleată microscopică folosită în principal ca organism model pentru cercetarea celulelor eucariote. Aceasta are mai multe aplicații practice, fiind folosită la dospirea pâinii (fermetarea zaharurilor) sau la fermentația alcoolică și producerea de bere (metabolizarea zaharurilor din cerealele folosite la producerea de bere, rezultând alcool și dioxid de carbon). 

Drojdia de bere are o capacitate de înmulțire foarte rapidă, deoarece aceasta se înmulțește asexuat, prin producere de spori.

...

Drojdiile de vin

Saccharomuyces cerevisiae varietatea ellipsoideus este o tulpină de drojdie care se folosește și la fermentația alcoolică a vinului. Există mai multe varietăți care se folosesc la fermentarea vinului, precum S. oviformis sau S. bayarius, iar fiecare dintre acestea pot da o aromă diferită și pot fermenta cantități diferite de zaharuri, rezultând ...

...

Citește toată pagina referatului pentru a înțelege clar caracteristicile drojdiei de bere și ale drojdiilor de vin!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in