Ciupercile otrăvitoare

Dorești să fii informat în legătură cu tipurile de ciuperci otrăvitoare și simptomele care apar odată ce acestea au fost consumate? Acest referat îți va fi de mare ajutor pentru a înțelege diferențele dintre ciupercile otrăvitoare și ciupercile comestibile. 

Citind informațiile de aici își va fi mult mai ușor să identifici ciupercile otrăvitoare, mai ales că îți punem la dispoziție și o listă atât cu denumirea științifică, cât și cu denumirea populară, dar vei ști și simptomele care apar în cazul în care cineva consumă aceste ciuperci. 

Fragment din text:

Ciupercile comestibile vs. ciupercile otrăvitoare

Ciupercile fac parte din clasa bazidiomicetelor, fiind formate din pălărie și picior. Excepție o fac trufele, care fac parte din clasa ascomicetelor și care sunt printre cele mai scumpe alimente din lume, fiind considerate o delicatesă culinară (trufele negre denumite și „diamantele negre”). Ele cresc în sol, pe rădăcinile unor arbori, cum ar fi stejarul. 

Ceea ce observăm noi ca fiind ciupercă, pălăria, este, de fapt, corpul de fructificare care ia naștere din miceliu și care este răspunzător de producerea de spori.

Nu există reguli generale care pot fi aplicate pentru a diferenția o specie comestibilă de una otrăvitoare, singura metodă este identificarea exactă a speciei, iar în caz de nesiguranță se evită consumul ciupercii.

...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in