Lock

Regiuni geografice

Lock

Vrei să afli care sunt regiunile geografice ale Europei? Sau care sunt regiunile geografice ale României? Citește eBook-ul realizat de profesorii liceunet ”Regiuni geografice în Europa și în România” și vei găsi toate informațiile care te vor ajuta pentru lecția pe care o ai în clasa a 12-a la Geografie. 

În aceast material vei găsi nu doar enumerarea regiunilor geografice ale Europei sau a celor din România ci și detalii legate de componentele de relief sau cele climatice. 

Regiunea geografică este definită ca fiind spațiul cu un grad mare de omogenitate în desfășurarea elementelor fizico-geografice, având un sistem de relații ce se evidențiază în tipul de peisaj de dezvoltare, în structura și în funcționalitatea acestuia. 

Iată și un scurt fragment din materialul pe care îl vei găsi accesând eBook-ul:

Aceste regiuni geografice majore pot fi subdivizate în unități regionale mai restrânse. Ca de exemplu, Europa de Sud poate fi împărțită în cele trei peninsule din care este alcătuită, iar fiecare peninsulă poate fi divizată în unități interne care reflectă diversitatea teritorială.

Anumite regionări au în vedere o componentă naturală predominantă sau grupe de componente naturale, elemente socio-economice bine individualizate (împărțirea administrativă, regionarea economică etc.), neavând un caracter geografic...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Regiuni geografice

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.