Războiul Rece

Războiul Rece (1947–1991) a fost o perioadă de tensiuni cuprinsă între sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și a durat până la revoluțiile din 1989 și a fost marcată de confruntări politice și ideologice între blocul occidental - reprezentanții NATO (Organizația Tratatului Atlanticului de Nord) - și blocul răsăritean - Pactul de la Varșovia (Tratatul de prietenie, cooperare și asistență mutuală). Pactul de la Varșovia a fost desființat în 1991. 

Citind acest eBook vei găsi referate legate de cronologia, cauzele, principalele evenimente și personajele care au influențat evenimentele din timpul Războiului Rece, dar și urmările acestei perioade. Cu ajutorul acestui material vei afla de unde a pornit războiul și care au fost urmările „crizei rachetelor din Cuba” sau invadarea Cehoslovaciei. Această perioadă a fost marcată și de conflicte militare locale având importanță strategică pentru S.U.A sau U.R.S.S. cum ar fi: Războiul din Vietnam, Războiul din Coreea sau cel din Afganistan.

De asemenea, am pregătit un referat din care vei putea afla detalii despre implicarea și politica externă a României în perioada Războiului Rece . Detaliile vizează atât perioada „stalinistă” în care România a fost condusă de Gheorghe Gheorghiu Dej, cât și perioada „național-comunistă” a lui Nicolae Ceaușescu.

Pentru mai multe informații despre comunism sau despre România în perioada postbelică îți recomandăm să accesezi aceste eBook-uri.

Războiul Rece

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.