Lock

Referat Raționamentele

Lock

Raționamentul este un termen general folosit pentru orice operație logică efectuată cu ajutorul propozițiilor categorice. În logică, raționamentul se mai numește inferență sau argument și cuprinde: raționamentele imediate (precum conversiunea sau obversiunea) și raționamentele mediate (precum silogismul, polisilogismul).

Raționamentele și erorile de argumentare fac parte din programa de bac la logică. Dacă dorești să fii mai bine pregătit la logică, te invităm să parcurgi acest referat despre tipurile de raționamente! Aici îți prezentăm atât caracteristicele raționamentelor corecte, cât și caracteristicile raționamentelor incorecte. Raționamentele corecte se împart la rândul lor în raționamente deductive și inductive

În logică, cea mai cunoscută formă de raționament deductiv este demonstrația. Aici vei putea citi multe exemple de demonstrații, precum și regulile pentru ca o demonstrație să fie considerată validă. În ce privește raționamentele inductive, analogia este explicată în detaliu în cele ce urmează, printr-un limbaj clar și exemple relevante.

Referatul nostru este structurat sub forma unui eBook. Citește-l pe tot și fi mai bine pregătit pentru un test sau pentru bacalaureatul la logică!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Referat Raționamentele

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.