Referat Raționamentele
Raționamentul este un termen general folosit pentru orice operație logică efectuată cu ajutorul propozițiilor categorice. În logică, raționamentul se mai numește inferență sau argument și cuprinde: raționamentele imediate (precum conversiunea sau obversiunea) și raționamentele mediate (precum silogismul, polisilogismul).
Raționamentele și erorile de argumentare fac parte din programa de bac la logică. Dacă dorești să fii mai bine pregătit la logică, te invităm să parcurgi acest referat despre tipurile de raționamente! Aici îți prezentăm atât caracteristicele raționamentelor corecte, cât și caracteristicile raționamentelor incorecte. Raționamentele corecte se împart la rândul lor în raționamente deductive și inductive.
În logică, cea mai cunoscută formă de raționament deductiv este demonstrația. Aici vei putea citi multe exemple de demonstrații, precum și regulile pentru ca o demonstrație să fie considerată validă. În ce privește raționamentele inductive, analogia este explicată în detaliu în cele ce urmează, printr-un limbaj clar și exemple relevante.
Referatul nostru este structurat sub forma unui eBook. Citește-l pe tot și fi mai bine pregătit pentru un test sau pentru bacalaureatul la logică!