Noapte bună, copii! de Radu Pavel Gheo

Noapte bună, copii! este titlul romanului de debut al prozatorului Radu Pavel Gheo, fiind publicat pentru întâia oară în anul 2010, la editura Polirom din Iași. Opera a primit numeroase distincții, printre care: Premiul Național pentru Proză, oferit de „Ziarul de Iași”, Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România și premiul „Romanul anului 2010”, acordat de revista culturală „Tiuk!”. În anul 2016 opera a fost tradusă în limba italiană, iar în 2020 în limba spaniolă.

Acțiunea romanului se concentrează în jurul lui Marius Albu, un tânăr care în anul 1990 emigrează din România în Statele Unite ale Americii. Romanul în surprinde pe protagonist reîntors acasă după 10 ani. Acesta rememorează întâmplările petrecute în copilărie, precum și fragmente ale traiului haotic din America.

Pentru a înțelege cât mai bine acest text, cât și pentru a avea o sursă de inspirație pentru scrierea eseurilor despre romanul Noapte bună, copii! de Radu Pavel Gheo, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un rezumat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Noapte bună, copii! de Radu Pavel Gheo

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.