Psihologie

Psihologia este una dintre materiile interesante, care, pe lângă teorie și exerciții, te va învăța mai multe despre propria persoană, dar și despre oamenii din jurul tău. Această materie se studiază în clasa a 10-a a liceului și totodată, reprezintă una dintre materiile pentru care poți opta la examenul de Bacalaureat.

Ce înseamnă studiul Psihologiei

În clasa a 10-a vei învăța la Psihologie teorii și concepte interesante despre: formarea personalității și etape ale dezvoltării sale; caracteristicile caracterului uman; caracteristicile psihicului uman; afectivitate; memorie; caracteristicile limbajului (nu doar cel verbal); diferența dintre imaginație și creativitate; dezvoltarea imaginii de sine; relațiile interumane.

Pentru a înțelege mai bine toate aceste noțiuni despre care vei învăța la ora de psihologie, profesorii cu care colaborează echipa Liceunet ți-au pregătit un manual online de psihologie.

Psihologia pentru Bacalaureat

Deși Psihologia se studiază doar în clasa a 10-a la liceu, în funcție de profilul la care studiezi, poți opta pentru această materie la examenul de Bacalaureat. 

Subiecte de Bac din sesiunile trecute au fost rezolvat de profesori de Psihologie, respectă baremul de la examen, iar nivelul limbajului folosit este adaptat pentru clasa a 10-a.