Proza fantastică

Vrei să înțelegi cât mai bine cum se definește proza fantastică și care sunt trăsăturile operelor care fac parte din categoria literaturii fantastice? Echipa Liceunet a sintetizat cele mai importante informații despre fantastic, punându-ți la dispoziție un ghid de studiu.

În literatura română, literatura fantastică a apărut odată cu epoca marilor clasici, întâlnindu-se, în special, în operele lui Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale sau Ion Creangă, însă a continuat să se manifeste și în secolul XX în texte ale unor autori precum Vasile Voiculescu și Mircea Eliade

Pentru a-ți face procesul de învățare cât mai ușor, am analizat câteva dintre operele scriitorilor care au abordat literatura fantastică. Astfel, vei vedea cum se manifestă fantasticul în opere precum „La țigănci”, „Domnișoara Christina”, „Sărmanul Dionis”, „La hanul lui Mânjoală”, „Kir Ianulea” sau „Povestea lui Harap-Alb”. 

Accesează eBook-ul redactat de către profesorii Liceunet pentru a citi definiția prozei fantastice și pentru a afla care sunt trăsăturile principale ale acestui tip de narațiune.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Proza fantastică

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.