Ghid | Proiecții ortogonale pe un plan

Accesează cu încredere materialul educațional Ghid | Proiecții ortogonale pe un plan, conceput pentru elevii care urmează clasa a VIII-a, dar și pentru ceilalți elevi care doresc să afle dinainte de a studia la clasă care sunt proiecțiile ortogonale pe un plan.

Ghidul nostru este alcătuit din 3 capitole. Prin intermediul primului capitol, intitulat Tipuri de proiecții pe un plan, vom afla cum proiectăm puncte, segmente și drepte pe un plan. De asemenea, vom vorbi despre unghiul dintre o dreaptă și un plan și despre lungimea proiecției unui segment. La sfârșitul acestui prim capitol vei putea găsi câteva aplicații ale noțiunilor învățate legate de aceste proiecții ortogonale pe un plan.

În cel de al doilea capitol, numit Aplicații ale proiecțiilor ortogonale pe un plan, vom discuta despre câteva teoreme importante, dintre care amintim teorema celor trei perpendiculare și vom afla cum putem calcula distanța de la un punct la o dreaptă sau de la un punct la un plan, dar și distanța între două plane paralele. Capitolul doi se încheie, de asemenea, cu diferite exerciții și probleme rezolvate complet, în care vom aplica teorema celor trei perpendiculare și vom calcula diferite distanțe.

Ultimul capitol al acestui material educațional, intitulat simplu Unghiuri, conține noțiuni teoretice despre un anumit tip de unghiuri, și anume unghiul diedru. Vei învăța care este unghiul plan corespunzător diedrului și care este condiția ca două plane să fie perpendiculare. Analog celorlalte două capitole și la sfârșitul acestui capitol vom avea diverse aplicații ale acestor noțiuni.

Profesorii noștri au avut grijă ca fiecare capitol să conțină exerciții și probleme rezolvate complet și pas cu pas, astfel încât să înțelegi fiecare noțiune teoretică furnizată în paginile componente acestui ghid. 

Așadar, pentru a fi cel mai bine pregătit elev din clasă, dar și pentru Evaluarea Națională din această vară, te sfătuim să accesezi Ghid | Proiecții ortogonale pe un plan și să îi citești cu atenție informațiile și apoi să încerci să aplici definițiile și teoremele în exerciții și probleme.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Proiecții ortogonale pe un plan

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.