Problemele sociale

Problemele sociale sunt una dintre marile teme din materia de sociologie de la liceu. De asemenea, programa bacalaureatului la sociologie cuprinde tema problemelor sociale.

Problemele sociale discutate la sociologie sunt următoarele:

În paginile acestui ghid îți explicăm în cuvinte clare ce înseamnă fiecare dintre aceste probleme sociale. Totodată, îți oferim exemple de infracționalitate, discriminare sau conflicte sociale.

Fragment din capitolul despre sărăcie:

Inegalitatea socială

Inegalitatea socială se referă la faptul că există o diferență semnificativă între oameni la nivel global cu privire la resursele de la dispun și la care au acces. De exemplu, o persoană care muncește pe o plantație de cacao din Africa are mai puține resurse financiare pentru a urma studii superioare sau pentru a se ocupa de pasiunile sale, comparativ cu o persoană care lucrează într-o corporație pe continentul european. De asemenea, o foarte mare parte a populației Globului este plătită cu un salariu foarte mic, comparativ cu câștigurile financiare foarte mari pe care le au o foarte mică parte din populație. 

...

Dacă te-ai decis să susții examenul de bacalaureat la sociologie, îți recomandăm să parcurgi și Ghidul Bacalaureatului la Sociologie.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Problemele sociale

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 13.04.2020
    Foarte bine structurat materialul!