Ghid | Probabilități

Vrei să fii bine pregătit pentru orele de matematică din liceu, din capitolul probabilități? Vrei să te descurci fără probleme la teme, teste, teze, diverse concursuri, dar mai ales la proba de matematică din cadrul examenului de Bacalaureat?

Atunci citește ghidul Probabilități, realizat special pentru a îmbunătăți pregătirea ta la matematică din acest capitol, studiat pe parcursul clasei a X-a, de către elevii care urmează unul din profilele: matematică-informatică, științele naturii, tehnologic sau pedagogic.

Pentru a-ți fi mai ușor să urmărești informațiile și exemplele din eBook, profesorii noștri specializați de matematică l-au structurat în mai multe capitole și subcapitole.

În primul capitol, vei afla ce este probabilitatea unui eveniment, adică vei vedea care este formula probabilității care se aplică de obicei în problemele care intervin la Bacalaureat, nu înainte să afli câteva considerente istorice ale acestui domeniu.

Al doilea capitol tratează probleme generale din teoria probabilității. Aici vei găsi definiția evenimentelor, vei afla ce operații cu evenimente putem efectua, ce este un câmp de probabilitate, cum calculăm probabilități condiționate, cum se definește noțiunea de evenimente independente și vei vedea cum arată formula lui Bayes și formula probabilității totale.

În continuare, vei afla care sunt cele mai des întâlnite scheme clasice de probabilitate care se aplică în probleme: schema lui Poisson, schema lui Bernoulli sau schema bilei neîntoarse. În a doua parte a capitolului, vom introduce conceptul de variabile aleatoare și vom defini valorile tipice ale variabilelor aleatoare: valoarea medie, varianța sau dispersia și abaterea medie pătratică.

În ultimul capitol vei vedea rezolvări complete ale unor probleme cu probabilități, probleme care au fost date la unele sesiuni de Bacalaureat din perioada 2012-2015.

În plus, trebuie să menționăm faptul că noțiunile introduse în acest ghid sunt însoțite de cel puțin un exemplu ilustrativ, pentru a te ajuta să înțelegi cât mai bine acest domeniu.

Așadar, accesează cu mare încredere eBook-ul Ghid | Probabilități și încearcă să rezolvi singur problemele și exemplele date, iar apoi consultă rezolvările realizate de către profesorii de matematică din cadrul echipei Liceunet.

Spor la învățat! :)

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Probabilități

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 16.03.2020
    Scris de Elev in clasa a 10-a
    Super util