Personaje

„Mândrie și prejudecată” este un celebru roman scris de Jane Austen, o autoare britanică. Opera de față reprezintă cel de-al doilea roman al lui Jane Austen, iar prima sa publicare a avut loc în anul 1813. Personajele care iau parte la acțiunea operei sunt excepțional conturate, bine definite, prezentate în evoluție, două dintre ele trăind ceea ce astăzi reprezintă una dintre cele mai populare povești de dragoste ale Marii Britanii.

Romanul cuprinde numeroase personaje, dintre care se remarcă în mod deosebit: Elizabeth Bennet, Fitzwilliam Darcy, Jane Bennet și domnul Bingley. O faimoasă poveste de dragoste are loc între primii doi, deși sentimentele lor se concretizează abia la final, din cauza limitărilor impuse atât de personalitățile lor, cât și de societate.

Elizabeth Bennet este protagonista feminină a operei. Cea de-a doua fiică a soților Bennet, ea este o tânără inteligentă, plină de viață, dar tinde adesea către idei preconcepute (de aici, termenul „prejudecată” din titlu). Pe parcursul textului, Elizabeth este caracterizată atât în mod direct (de către autor și alte personaje, prin autocaracterizare), cât și în mod indirect. Este cea mai inteligentă dintre cele cinci surori Bennet, deși are o „limbă ascuțită”, ceea ce se dovedește adesea a fi în detrimentul ei. Pr…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in