Lock

Poveste fără sfârșit de Michael Ende

Lock

„Poveste fără sfârșit”, de Michael Ende, este un roman-poveste, publicat pentru prima dată în 1979, în Germania, la Stuttgart. Datorită formulei sale inedite, opera este dificil de încadrat într-o anume specie literară. Deși primul capitol introduce cititorul în atmosfera unui roman, pe măsură ce acțiunea se desfășoară, opera ia, treptat, forma unei povești.

Romanul a devenit un bestseller internațional, fiind tradus în peste 30 de limbi și a fost adaptat în mai multe filme și producții de televiziune.

Opera fantastică este considerată una dintre capodoperele literaturii pentru copii, spunând povestea lui Bastian și călătoria acestuia în Fantazia, un tărâm în pericol de dispariție. Aventura lui este una plină de încercări și teste, el trebuind să-și înfrunte fricile și slăbiciunile. Cartea explorează teme profunde, precum puterea imaginației, responsabilitatea, dorința de a scăpa de realitate și impactul acțiunilor noastre asupra altor ființe.

În cadrul acestui eBook vei găsi rezumatul operei, caracterizarea personajelor centrale ale romanului, o fișă de lectură, precum și o enumerare a ideilor principale. În plus, daca vrei să citești o prezentare mai detaliată a acțiunii, îți recomandăm să citești rezumatul pe capitole.

Mai multe detalii despre această carte destinată atât copiilor, cât și adulților vei găsi accesând ghidul pe care profesorii noștri l-au pregătit pentru tine.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Poveste fără sfârșit de Michael Ende

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 03/14/2021
    Scris de Elev in clasa a 12-a
  • 09/28/2020
    Scris de Elev in clasa a 10-a