Tetraedrul regulat

Chiar dacă despre tetraedrul regulat ai citit și în primul capitol, în cadrul acestei secțiuni, care poartă numele acestui corp geometric, reluăm acea definiție și în plus, îți spunem care sunt elementele unui tetraedru regulat.

Accesând această pagină vei vedea cum se desfășoară un tetraedru regulat și, de asemenea, vei afla cum se calculează aria laterală, aria totală și volumul într-un tetraedru regulat.

Bineînțeles, vei putea exersa toate noțiunile prezentate în subcapitolul Tetraedru regulat rezolvând următoarele probleme.

Problema 1

Un tetraedru regulat ABCD are aria totală egală cu 108\sqrt{3} \text{ cm}^2. Să se calculeze lungimea muchiei tetraedrului și volumul tetraedrului.

Problema 2

Fiind dat un tetraedru regulat ABCD cu volumul egal cu \begin{align*} 18\sqrt{2} \text{ cm}^3 \end{align*}, să se calculeze aria totală a tetraedrului.

Problema 3

În figura de mai jos avem reprezentat un tetraedru regulat ABCD, cu latura AB = 6 cm. Să se calculeze aria totală și volumul tetraedrului.

Așadar, accesează cu încredere pagina dedicată corpului geometric tetraedrul regulat și vezi cum se aplică formulele ariilor și a volumului în rezolvarea problemelor pregătite pentru tine.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in