Piramida hexagonală regulată

În continuare, în această parte vom vorbi despre piramida hexagonală regulată și trunchiul de piramidă hexagonală regulată.

Vom vedea cum arată acest nou tip de piramidă și care sunt elementele sale. De asemenea, vom vedea desfășurarea piramidei hexagonale regulate și cum calculăm aria laterală, aria totală și volumul acestor corpuri.

Tot aici vei afla și cum se formează trunchiul de piramidă hexagonală regulată și care îi sunt formulele de calcul pentru arii și volum.

Vei putea exersa formulele date în pagina Piramida hexagonală regulată rezolvând următoarele probleme:

Problema 1

O piramidă hexagonală regulată are înălțimea de 6 cm și apotema egală cu 12 cm. Să se calculeze aria totală și volumul piramidei.

Problema 2

Fie piramida hexagonală regulată VABCDEF, care are aria bazei egală cu \begin{align*} 54\sqrt{3} \text{ cm}^2 \end{align*} și înălțimea h = 5 cm. Să se calculeze aria totală și volumul piramidei.

Problema 3

Să se calculeze aria totală și volumul unei piramide hexagonale regulate care are latura bazei de 4 cm, înălțimea de 2 cm și apotema piramidei de 4 cm.

Problema 4

În figura de mai jos avem dat un trunchi de piramidă hexagonală regulată care are = 2 cm, = 4 cm, a_t = 3 cm și \sqrt{6} cm. Să se calculeze aria totală și volumul trunchiului.

Problema 5

Un trunchi de piramida hexagonală are = 10 cm, l = 3 cm, L = 9 cm. Să se calculeze volumul trunchiului de piramidă.

Profesorii noștri ți-a pregătit rezolvarea completă a acestor probleme pe care te sfătuim să o accesezi cât mai repede.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in