Descriere și reprezentare

Capitolul introductiv al ghidului nostru, intitulat Descriere și reprezentare, îți prezintă noțiunile de bază de care vei avea nevoie pentru a înțelege și a asimila mai bine conținutul următoarelor capitole.

Astfel, accesând acest prim capitol, vei afla ce este o piramidă și cum arată aceasta, cum se calculează diferite arii și volumul unei piramide.

De asemenea, vom vedea care sunt elementele unei piramide și care sunt tipurile principale de piramide. Aceste tipuri de piramidă vor fi reluate și detaliate în cel de-al treilea și ultim capitol al ghidului nostru, pe care te sfătuim să îl accesezi și să îi citești cu mare atenție informațiile.

Tot aici vei afla ce este un tetraedru și cum arată desenul tetraedrului regulat. Și despre acest corp geometric vei afla mai multe în capitol trei, Tipuri de piramidă.

Pentru a te ajuta să identifici corect elementele unei piramide, accesează acest capitol și află cum se rezolvă următoarele probleme:

Problema 1

Desenul din Figura 9 reprezintă o piramidă patrulateră VMNPQ. Să se numească:

  1. muchiile laterale;
  2. vârfurile bazei;
  3. laturile bazei;
  4. o muchie și un punct exterior ei;
  5. trei muchii care au un punct comun.

Problema 2

Fie piramida hexagonală VABCDEF din Figura 10 de mai jos. Dați exemple de:

  1. trei muchii laterale;
  2. două muchii opuse ale bazei;
  3. un vârf comun pentru trei muchii;
  4. trei muchii ale bazei.

Așadar, accesează această pagină, citește-i cu atenție informațiile, pentru a afla ce sunt piramidele, cum se clasifică acestea, cum arată pentru tetraedru regulat desenul făcut de profesorii noștri de matematică și pentru a vedea ce alte noțiuni ți-am mai pregătit.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in