Ghid | Piramida

Ești elev în clasa a VIII-a și ai început să înveți la clasă despre piramide? Ai dori să fii cât mai bine pregătit pentru clasă din acest capitol, dar mai ales pentru Evaluarea Națională din acest an, pentru care ai mari emoții? 

Pentru a te ajuta atât cu pregătirea ta temeinică pentru orele de geometrie de la clasă, cât și pentru Evaluarea Națională, Subiectul III, echipa Liceunet ți-a pregătit acest ghid, în care vei găsi atât noțiuni teoretice, cât și exemple ilustrative care te vor ajuta să înveți mai repede definițiile și formulele acestui capitol de geometrie.

Prin intermediul acestui material, intitulat Ghid | Piramida, vei afla ce este o piramidă, care sunt elementele piramidei, tipurile de piramide existente, ce înseamnă un trunchi de piramidă și care sunt formulele pentru calcularea ariei sau a volumului unei piramide.

Ghidul nostru este alcătuit din trei capitole: Descriere și reprezentare, Trunchiul de piramidă și Tipuri de piramidă.

În primul capitol vom defini piramida și vom afla care sunt elementele unei piramide. De asemenea, vom afla care sunt tipurile de piramide și cum arată fiecare. Acest prim capitol introductiv te va ajuta să asimilezi informațiile date în capitolul trei.

Cel de-al doilea capitol, îți prezintă trunchiul de piramidă și cum se contruiește un astfel de corp geometric. Vei avea nevoie de noțiunile acestui capitol pentru a înțelege mai bine noțiunile ultimului capitol al materialului nostru.

Ultimul capitol, este unul mai complex și mai lung față de cele anterioare, în care vom discuta despre fiecare tip de piramidă în parte. Astfel, vom vorbi despre piramida triunghiulară regulată și trunchiul de piramidă triunghiulară regulată, piramida patrulateră regulată și trunchiul de piramidă patrulateră regulată și piramida hexagonală. Pentru fiecare vom afla cum se calculează aria laterală, aria totală și volumul și vom rezolva probleme cu aceste formule pentru piramide.

Pentru a fi cât mai bine pregătit pentru clasă, dar și pentru examenul final al clasei a VIII-a, te sfătuim să accesezi cu încredere Ghid | Piramida.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Piramida

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.