Lock

Jocul dragostei și al întâmplării de Pierre de Marivaux

Lock

Jocul dragostei și al întâmplării este o comedie semnată de scriitorul francez Pierre de Marivaux. Opera a fost pusă în scenă pentru întâia oară în data de 23 ianuarie 1730 și este specifică „commediei dell’arte”, o formă de teatru apărută în Italia, foarte populară între secolele XVI-XVIII.

Protagoniștii operei sunt Silvia și Dorante, doi tineri care deși nu se cunosc, urmează să aibă parte de o căsătorie aranjată. Urmând să fie vizitată de logodnicul ei, Silvia are ideea de a se deghiza în servitoarea Lisette pentru a-l putea cunoaște mai bine pe Dorante, însă nu știe că și el are aceeași idee, schimbând locul cu valetul său, Arlequin.

Cu ajutorul rezumatului pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet vei afla ce se petrece în fiecare dintre cele trei acte în care este împărțită comedia Jocul dragostei și al întâmplării de Pierre de Marivaux și vei putea scrie propriile eseuri despre acest text.

Iată și un scurt fragment din materialul pe care îl vei găsi accesând rezumatul:

Când Dorante sosește în casa domnului Orgon, el se preface a fi un servitor pe nume Bourguignon. Adevăratul lui valet, Arlequin, este îmbrăcat în hainele stăpânului său. În pofida eforturilor celor doi protagoniști, comportamentul lor rafinat îi dă de gol. Situația devine și mai evidentă din cauza manierelor necizelate ale lui Arlequin și ale Lisettei, care, în efortul de a părea aristocrați, exagerează și adoptă un comportament grotesc.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Jocul dragostei și al întâmplării de Pierre de Marivaux

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.