Rezumat

Cu ajutorul rezumatului basmului Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte vei reuși să îți reamintești secvențele cele mai importante ale operei.

„După lupta cu Gheonoaia, cei doi ajung pe tărâmul Scorpiei. Aceasta era sora Gheonoaiei, transformată într-un monstru cu trei capete. Ambele fuseseră blestemate de părinți pentru răutatea lor și transformate din fete frumoase în lighioane. Cele două voiau „să-și răpească una de la alta pământul”. Scorpia a fost și ea învinsă, cerând iertare după ce voinicul i-a lovit un cap din cele trei. Faptul că Făt-Frumos este capabil de iertare și milă reprezintă un alt pas în călătoria lui spirituală.

Trecând de tărâmul Scorpiei, cei doi ajung la o pădure amenințătoare, plină de fiare sălbatice, în mijlocul căreia se afla un palat. În acel palat, Făt-Frumos avea să găsească ceea ce căuta, însă mai întâi trebuia să treacă de fiarele din pădure. Calul i-a sărit în ajutor, deschizându-și aripile și zburând peste pădure, direct în curtea palatului. Acolo, cei doi întâlnesc o zână frumoasă și firavă, care îi întreabă ce căutau. Când Făt-Frumos îi răspunde, ea le comunică faptul că găsiseră ceea ce căutau, poftindu-l înăuntru pe fiul de împărat...”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in