Lock

Greuceanu

Lock

Greuceanu este un basm popular care a fost cules de către Petre Ispirescu și inclus în colecția de volume „Legende sau basmele românilor”, publicată în anul 1872. Opera lui Ispirescu însumează cele mai reprezentative creații populare, fiind semnificativă pentru folclorul românesc.

Greuceanu este chiar și astăzi unul dintre cele mai cunoscute și reprezentative basme „adunate din gura poporului” român, iar la fel ca ale basme populare prezintă lupta dintre bine și rău, binele fiind cel care învinge. Alături de alte legende populare, basmul Greuceanu a servit drept inspirație pentru poveștile culte care i-au urmat, fiind reprezentativ pentru preferințele și caracterul poporului român.

Fiind una dintre opere care se regăsește în programa pentru gimnaziu pentru disciplina limba și literatura română, îți punem la dispoziție câteva dintre cele mai importante materiale care te vor ajuta să înțelegi basmul Greuceanu. Accesând acest eBook vei putea citi un rezumat al textului cules de către Petre Ispirescu, vei afla care sunt principalele trăsături de caracter ale protagonistului, cum se realizează o fișă de lectură, dar și care sunt argumentele pe care le poți folosi pentru a demonstra că Greuceanu este un basm.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Greuceanu

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 01/16/2017
    Scris de Elev in clasa a 7-a
    Totul a fost perfect!Am gasit tot ce aveam nevoie!Multumesc ,sunteti de nota 10 cu felicitari
  • 01/17/2017
    Scris de Elev in clasa a 7-a
    Cel mai bun material