Rezumat

Rezumatul basmului Aleodor împărat de Petre Ispirescu te va ajuta să îți reamintești întâmplările prin care trece personajul principal al textului, probele la care este supus pentru a primi fiica împăratului Verdeș, dar și cum reușește să îl învingă pe Jumătate-de-om-călare-pe-jumătate-de-iepure-șchiop.

„Alegând cea de-a doua variantă, Aleodor pornește în căutarea fetei. Pe drum, observă o știucă pe malul unui eleșteu. Înfometat, împăratul este tentat să mănânce știuca, însă aceasta îi promite ajutor în viitor în condițiile în care Aleodor este dispus să-i cruțe viața. Știuca îi oferă un solzișor și adaugă că, oricând va avea nevoie de ea, este de ajuns să se gândească la ea, iar ajutorul îi va fi oferit.

Același lucru se întâmplă când Aleodor vede un corb cu o aripă ruptă. În schimbul propriei vieți, corbul îi oferă voinicului o pană și îi repetă ceea ce îi spusese știuca. Episodul se repetă cu un tăun, pe care tânărul dă să-l strivească, însă tăunul îi oferă un puf din aripa sa și îi garantează ajutor la nevoie.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in