Aleodor împărat

Aleodor împărat este un basm popular care a fost cules de către Petre Ispirescu și publicat pentru prima oară în anul 1875 în colecția „Legende sau sau basmele românilor”, o lucrare semnificativă pentru folclorul românesc, întrucât munca lui Ispirescu a făcut posibilă păstrarea acestor creații literare.

La fel ca alte basme românești, și opera Aleodor împărat care ca temă lupta dintre bine și rău, încheiată cu victoria absolută a binelui. Povestea se sfârșește prin ritualul nunții, eternizându-se astfel bucuria, armonia și buna dispoziție ce încheie narațiunea.

În acest eBook am inclus patru eseuri care te vor ajuta să îți reamintești acțiunea acestei opere și cum se încheie evenimentele la care ia parte personajul principal al textului, Aleodor, care sunt celelalte personaje care participă la acțiune, ce temă este explorată sau cine este autorul. Așadar, citește rezumatul, caracterizarea personajului principal, fișa de lectură și materialul în care se argumentează că Aleodor împărat este un basm și vei reuși să obții note mari la ora de limba română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Aleodor împărat

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 17.01.2017
    Scris de Elev in clasa a 7-a
    Totul a fost perfect