Model de eseu despre perspectiva narativă

În eseul oferit de noi vei găsi un exemplu ce conține structura și modul de realizarea a unei lucrări ce surprinde perspectiva narativă a unei opere literare.

Eseul nostru conține perspectiva narativă surprinsă și explicată în romanul lui Camil Petrescu, Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război. Într-un eseu de acest gen, este important să delimităm perspectivele existente la nivelul romanului.

În exemplul de față, sunt identificate și explicate perspectivele narative ale romanului (subiectivă, obiectivă etc.), instanțele comunicării narative, precum și mărcile subiectivității narative. Fiecare dintre acestea sunt exemplificate în text, pentru a fi mai ușor de înțeles. Având acest exemplu și criteriile ce trebuie respectate în elaborarea acestui eseu, îți va fi mai ușor să realizezi o lucrare pentru orice operă literară studiată.

Este important de știut că acesta este doar un exemplu ce servește ca inspirație, și nu unica variantă posibilă. Cu ajutorul acestor îndrumări vei putea elabora propriul tău eseu ce descrie o perspectivă narativă.

Perspectivă narativă - Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război

„Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, de Camil Petrescu

Considerat un inovator în arta romanului, Camil Petrescu creează prin romanul Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război, apărut în 1930, o creație de certă autenticitate, în care autorul sondează stările interioare ale personajului-narator, procesele sale de conștiință și ecourile evenimentelor în conștiința acestuia, supuse unui permanent proces de obiectivare.

Titlul romanului, construit pe baza unei duble antiteze: „ultima/întâia”, „dragoste/război”, pune în evidență cele două mari teme care...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in